Baerbare.dk

MENUProcessor

Mange af de nye bærbare computere tilbyder meget hurtige processorer. Dette er imidlertid ikke altid at foretrække, fordi mange programmer (f.eks. kontorprogrammer og almindeligt brug af internettet ) ikke behøver en meget hurtig processorling,. Ofte vil en hurtig processer blot medføre kortere batteritid.

Det har dog stor betydning hvilken teknologi processeren bruge. F.eks. bruger Intel´s processor med centrino teknologi meget mindre strøm end en tilsvarende uden centrino teknologi. Da det ikke er altid at der er et strømstik i nærheden, så kan dette have stor betydning.


Hvad er en processor/CPU?
Central Processing Unit forkortes næsten altid til CPU. Den kan også kaldes en centralenhed eller blot en processor.

CPU'en er den centrale regneenhed i en computer og den omtales af mange som computerens hjerne. Det er CPU'en der foretager alle beregningerne. En computer kan f.eks. være en pc eller et indlejret system.

Der findes forskellige typer af CPU'er. De mest kendte i personlige computere er fra Intel, AMD, Sun, Motorola og Transmeta. Det ses ofte, at man sætter flere CPU'er sammen i en computer (SMP) for at opnå større regnekraft.

Når en CPU's hastighed skal betegnes, nævnes dens interne regnehastighed i Hz (MHz og GHz). - Dette afspejler ikke direkte hvor mange beregninger per sekund en CPU kan udføre. I "gamle dage" kunne en CPU normalt udføre: beregninger per sekund = Hz divideret med cykler per instruktion og det er almindeligt med 2-200 cykler per instruktion. Se også CPU Benchmark Flops, Mips og BogoMips.Hvad er Baerbare.dk?
Baerbare.dk er side om bærbar computer. Siden er under stadig udbygning, og vil konstant få tilført mere materiale.

Hvis du har noget materiale, som du mener passer til denne side, så send en mail til Baerbare.dk.Du er her: Processor - - Bærbarcomputer Bærbar-pc Notebook Computer

Bærbarcomputer Bærbar-pc Notebook Computer