Baerbare.dk

MENURam

Mængden af ram har stor betydning ved anvendelse af en bærbar computer, uanset om den skal bruges til kontorarbejde eller spil. Det betyder en del for hastigheden. Det skal dog siges at de fleste nye bærbare computere har nok ram som standard til kontorprogrammer.

Generelt kan det siges at det ikke skal spare på ram´en. Ram er ikke noget man bare selv kan sætte i senere som i en stationær pc. Tænk dig derfor godt om før du spare her.

 

Hvad er ram?
RAM (forkortelse for Random Access Memory) er arbejdshukommelse i computere.

RAM er det sted i en computer, hvor styresystemkomponenter, programmer og anden data der bliver brugt meget bliver opbevaret, så der er hurtig adgang til dem. Fordelen ved RAM er, at det er meget hurtigere at læse fra og skrive til end en harddisk, cd-rom eller diskettedrev.

RAM er volatilt. Det betyder, at, til forskel fra f.eks. en harddisk mister RAM'en al data der har været lagret i den, når strømmen til computeren afbrydes.

Faktisk kan man sammenligne RAM med menneskets korttidshukommelse, den kan også kun klare en vis mængde information på en gang, derefter er den nødt til at rydde op og måske lægge noget ned i langtidshukommelsen. Herefter kan man igen begynde at opbevare information i kortidshukommelsen.

Når computerens styresystem bedes om at allokere hukommelse, når der ikke er mere ledig RAM, vil det muligvis ty til swapping.

 Hvad er Baerbare.dk?
Baerbare.dk er side om bærbar computer. Siden er under stadig udbygning, og vil konstant få tilført mere materiale.

Hvis du har noget materiale, som du mener passer til denne side, så send en mail til Baerbare.dk.Du er her: Ram - - Bærbarcomputer Bærbar-pc Notebook Computer

Bærbarcomputer Bærbar-pc Notebook Computer